Povestea Aurum

rochii și elemente decorative inspirate din lucrările aurarilor

Radisson Blu Aurum Brașov este situat în centrul istoric al Brașovului, în vecinătatea unor importante obiective istorice. Întregul centru istoric spune povestea epocii breslelor, o epocă grandioasă din punct de vedere artistic pentru oraș.

Totul a început când am descoperit trecutul acestui loc, un trecut bogat și fascinant. Ne-am propus, împreună cu o echipă de profesioniști, să readucem la viață atât istoria locului, cât și a bastionului aurarilor și a meșterilor aurari. Adevărate opere de artă, originale, variate și inovatoare pentru Evul Mediu, lucrările meșterilor au transformat Brașovul într-un popular centru de producție și export.

În camerele hotelului continuăm povestea prin tablourile cu rochii simbol, amplasate cu grijă în fiecare cameră.

Pereții coridoarelor sunt îmbrăcați în tablouri ce reprezintă clădirile istorice ale Brașovului, mărturie a ingeniozității meșteșugarilor de demult.

ROCHII #AURUM

Rochiile reprezentative precum și bijuteriile reinterpretate sunt inspirate din munca de excepție a aurarilor și aduc la viață frumusețea și eleganța acestui meșteșug.

mini muzeul aurarilor

Am expus istoria meșterilor aurari, într-un Mini Muzeu al Aurarilor documentat la subsolul hotelului, acolo unde am descoperit și conservat o mică parte din zidul cetății medievale.
Locațiile noastre au primit denumiri derivate din limba latină, completând astfel povestea și oferind călătorului o experiență captivantă și educativă:

Aurum Events Center

Centrul de conferințe și evenimente Aurum, (traducere din limba latină „aurar”)

artis - restaurant și terasă

Restaurantul Artis, (traducere din limba latină „artist”)

ordo di artis - salon de degustare

Salonul de degustări Ordo di Artis (traducere din limba latină „ordinul artiștilor”)

etheris sky bar

Sky bar-ul cu terasă Etheris (traducere din limba latină „aerul pur, luminos”)